Кафарел

Всичко започна 1826 г в Торино

Пиер Пол Кафарел има страхотна страст към шоколада и голямата му мечта е да отвори собствена фабрика. Той наема малко предприятие в покрайнините на града и създава една от първите шоколадови фабрики в Италия и Европа.

1852 г
За първи път комбинацията на какао и лешници.
Caffarel е първият опитал да смеси какаото с нежни кръгли лешници от месноста Ланге.
Резултатът е вкусно меко тесто, което оформят на малки лодки и до днес формата му остава. Името му е givu, което на пиемонтски диалект означава “цигарен фас”. Това е прародител на най-необикновеното изобретение на Caffarel.

1865 г
Годината , която шоколадовата индустрия никога няма да забрави. Това е раждането на Gianduja. По време на карнавала в Торино Gianduja, Кафарел хвърля на забавляващите се хора шоколади, които никога не са опитвали. Така идва и името на първата комбинация от какао и нежни лешници Gianduja. Освен, че са първите като вкус са и първите шоколадови бонбони, опаковани един по един.

1867 г
Caffarel получава първата си официална титла. Избран е за член във Френската академия на науките в Париж.

1869 г
Това е годината в която Caffarel добавя към опаковката си кралския герб.

1926г.
Caffarel е бил във всичко различен. Търговците на марката не били с каталог от снимки, а с куфарче съдържащо мостри от цялата производствена гама. Истински каталог, но за дегустации.

1937 г
Годината в която изобретението екструдиране на Gianduja влиза в пълна сила и се използва и до днес.

1951 г
Марката започва маркетингова кампания, конкурс най-красиво аранжирана витрина с продуктите на Кафарел.

1968 г
Торино се разраства много бързо и вече не е подходящ за развитието на компанията. Пиер Пол Кафарел е родом от Пиемонт, така решава да се върне към корените си и прави изцяло ново производствено предприятие, Пиер смята, че планините на Пиемонт са силно обвързани с него и марката.

1990 г
Сладостта никога не е достатъчна. Кафарел решава, че ще вложи силите и уменията си в направата на бонбони. 1990 г. излизат първите желирани бонбони с различни вкусове, без глутен и консерванти.

1991 г
Първата лимузина на Caffarel.
Марката се отличава с иновативност и първенец в производството, но не само с това даже и маркетинга е различен. Как да разпознаем историята и стила на панаири и събития? С лимузината на Caffarel, “машина на времето” която напомня за линията, елегантността и за най-вкусната история на шоколада.

1998 г
Lindt и Caffarel едно цяло.
Придобиването носи уникално ноу-хау в света и съчетава две абсолютни съвършенства в производството на шоколад.

Прочети още

3Д Картички за 8 Март
3Д Картички за 8 Март

Последните години отново се връща прекрасната традиция по празници да добавим към подаръка картичка с пожелание. Забравете традиционните картички за 8 ми Март!

Прочети още >

Запиши се за нашия бюлетин

Имайте, предвид, че вашият email няма да бъде споделен с трети лица и информационните съобщения, които ви изпращаме няма да бъдат повече от едно на седмица.

at-icon