Защо шоколад за Свети Валентин? 5 причини, че шоколада е най-подходящият подарък за Деня на Влюбените.

Защо само Шоколад на Свети Валентин и никакви други бонбони?
 
В наши дни, въпреки множеството нови тенденции и моди, някои неща остават непокътнати и празнувани. Търсим нещо специално, което да изразим нашата любов и благодарност към близките ни.
В глобализирания свят често се отдалечаваме от традициите и забравяме колко смислен и емоционален може да бъде един подарък. Нуждаем се от нещо, което да донесе радост и удовлетворение както на този, който го дарява, така и на получателя.

Добра новина е, че има нещо страхотно, което можем да подарим - Шоколад! Шоколадът е почти универсален символ на любовта, признание и внимание. Той може да пренесе сладки емоции и спомени като подарък за партньора в живота или за всеки специален човек.

С нашето разнообразие от кутии с шоколадови бонбони, всяка с елегантен и привлекателен дизайн, Вие можете да покажете своята любов и внимание по неповторим начин. Нека тази вековна традиция продължи да е свързваща и прекрасна, доказвайки, че любовта си заслужава да бъде празнувана.
Изразете своите чувства с изисканото изкушение на шоколад, което ще зарадва и разгорещи сърцата на Вашите близки. Различните вкусове и текстури ще оставят незабравимо впечатление и ще събудят капризността на всяка вкусова клетка.

Отдайте се на магията на шоколада - подарете любов от цялото си сърце!

1. Първа причина - Шоколадът е храна афродизиак
Шоколадът се счита за афродизиак от времето на ацтеките. Твърди се, че шоколадът съдържа вещество, което разпалва желанието и прави любимия по-отворен към романтиката. В стари времена това е довело до традицията в европейските кралски особи да дават на любовниците си шоколадови бонбони, смесени с кехлибар, за да стимулират любовта им. Според науката може да има известна истина в старите легенди. Според последните проучвания се казва, че жените, които ядат шоколад, показват повече желание за романтика в сравнение с жените, които не ядат шоколад. Това може да се дължи на факта, че шоколадовите бонбони отделят успокояващи мозъка химикали, които повишават нивата на енергия и желание. Доказано е, че шоколадът произвежда естествено настроение, което повишава настроението и често се приравнява на чувство на влюбеност.


2. Втора причина – Шоколадът е „храна за боговете“
Шоколадът идва от какаовото дърво, което е известно още като „Theobroma cacao“, което е гръцки начин да се каже „храна за боговете“. Въпреки че можем да се съгласим с този термин само въз основа на вкуса, в древната цивилизация на маите, за която Богът на какаото е бил свещен, терминът е имал повече духовно и буквално значение. Ацтеките са обменяли какаови зърна като валута и като храна и напитки за привилегированите сред тях. Така че, ако шоколадът е храната, подходяща за боговете, тогава той може да е достатъчно добър за Вашата половинка - или дори за Вас.


3. Причина три - Шоколадът има емоционален ефект върху хората
Факт е, че шоколадовите бонбони имат огромен физиологичен и емоционален ефект върху хората. Подаряването на шоколад не е просто знак на любов, но също така се дава като начин да изразите наслада, да предизвикате желание, да изразите извиненията си и да възобновите приятелството си или дори се дава просто за повдигане на настроението, тъй като това е мощен подобрител на настроението.


4. Четвърта причина - Шоколадът, особено черният, е полезен за здравето
Колкото по-тъмен е шоколадът, толкова по-добре е за Вашето здраве. Черният шоколад съдържа химикали, които намаляват риска от рак и сърдечни заболявания. Черният шоколад е пълен с антиоксиданти и флавоноиди, които се борят срещу свободните радикали в тялото. Не само това, но също така е известно, че понижава кръвното налягане и подобрява кръвния поток. Освен здравословна гледна точка, той дори е чудесен за кожата, тъй като черният шоколад съдържа биоактивни съединения, които увеличават плътността и хидратацията на кожата. И има много доказателства, че тъмният шоколад подобрява мозъчните функции, тъй като какаото съдържа в малки количества стимулиращи вещества като кофеин и теобромин. Като цяло черният шоколад е универсален продукт, който е не само чудесен начин за изразяване на любов, но също така е полезен за сърцето (буквално!) и осигурява блясък и младост на лицето Ви, заедно с повишаване на умствените Ви способности. Въпреки това, за да се възползвате пълноценно от ползите за здравето на черния шоколад в деня на любовта, е важно да изберете органичен черен шоколад с високо съдържание на какао. 


5. Причина пета - хората просто харесват шоколад
Не е само вкусът, въпреки че това е огромен фактор, но шоколадът със сигурност е много харесван сред масите. Яденето на шоколад Ви кара да се чувствате така, сякаш сте получили почивка от ежедневието. Тъй като шоколадите не могат да се ядат всеки ден, тъй като голямата консумация от каквото и да е, без значение колко ползи за здравето има, със сигурност не е добре за Вас. Препоръчително е да ядете шоколадови бонбони в умерени количества. 


Всеки ден от годината е възможност да празнуваме любовта, но как да я отпразнуваме по специален начин? Как да покажем на нашата половинка, че сме готови да се потопим в сладкия океан на щастие?
Като цяло денят на любовта е синоним на гладко копринено богатство на шоколад. Следователно яденето на шоколадови бонбони може да е идеалният начин да отпразнувате любовта си с богатата снизходителна доброта.

Нека Onegift.bg направи Вашето празнуване на Свети Валентин още по-специално. Предлагаме луксозни шоколадови подаръци, които без усилия ще зарадват Вашата половинка и ще й подарят изтънченост и щастие. Разгледайте нашите предложения сега и раздайте невероятно блаженство и любов с помощта на шоколада!

Прочети още

3Д Картички за 8 Март
3Д Картички за 8 Март

Последните години отново се връща прекрасната традиция по празници да добавим към подаръка картичка с пожелание. Забравете традиционните картички за 8 ми Март!

Прочети още >

Запиши се за нашия бюлетин

Имайте, предвид, че вашият email няма да бъде споделен с трети лица и информационните съобщения, които ви изпращаме няма да бъдат повече от едно на седмица.

at-icon