Шоколад за Свети Валентин

В тази статия ще Ви предложим най-подходящите шоколади за Свети Валентин и ще Ви разкажем, защо шоколада е най-подходящият подарък за този специален ден посветен на Любовта.


Защо шоколадът разтапя сърцата ни на Свети Валентин

Дори и без да навлизаме в историята на връзката на Свети Валентин и шоколадовите бонбони, лесно е да разберем защо шоколадът е любимият начин за изразяване на любовта на Свети Валентин. Има примамка в шоколада, която по същество е екзотично романтична, това е просто ядивна декларация за любов, която кара получателите на шоколад да се чувстват специални и безспорно удовлетворяващи. Шоколадът ни носи усещане на щастие и има божествен вкус. Това сладко вещество не само се топи в устата ни в изблик на вкусове, но и разтапя сърцата ни в блаженство. Това е може би най-голямата причина шоколадът и червените рози да са вторият най-предпочитан Подарък за Свети Валентин.1. Нашето първо предложение е шоколад, който е като вкусна и романтична приказка! Шоколадовото блокче с естествено розов шоколад и надпис "Love" би било прекрасен подарък за специален човек. Розовият шоколад добавя интересен визуален ефект към традиционната сладост и може да създаде уникален и вкусен опит за тези, които го опитат. Всъщност, този продукт може да бъде чудесен за различни поводи като Деня на влюбените, годишнини или просто за да изразите своите чувства.2. Второто ни предложение за шоколадов подарък за Свети Валентин е страхотно Шоколадово мече от млечен шоколад Callebaut на българския бранд Yeah!
Това звучи изключително привлекателно! Шоколадовото мече от млечен шоколад Callebaut, представено от българския бранд Yeah!, е отличен избор за подарък за Свети Валентин. Callebaut е известен с висококачествените си шоколадови продукти, които придават на подаръка не само вкусово удоволствие, но и изящен вид.


3. Третото шоколадово изкушение е уникалното червено сърце на La Feve с течен карамел с лайм и маракуя, ганаш от маракуя и млечен шоколад, и кокосова джандуя обещава не само богатство на вкусове, но и изтънченост във всяка хапка.
Комбинацията от течен карамел, лайм и маракуя придава освежаващ и ароматен характер, докато млечният шоколад и кокосовата джандуя добавят кремообразна сладост. Този шоколадов десерт отразява творческия подход на La Feve към шоколадовите изделия и е прекрасен избор за специални поводи или като подарък за любим човек.

4. Не приключваме до тук , няма как в нашите предложения да не включим и бонбониерата с малки цветни сърца с авторки вкусове на българската марка Yeah! Съчетаването на цветните сърца с авторски вкусове допринася за игривост и изненада във всяка от тези малки изкушения. Това може да бъде идеален завършек на вашето шоколадово изживяване, предоставяйки разнообразие от вкусове и текстури за всеки любител на сладкото. Бонбониерата с цветни сърца е перфектното допълнение към романтичния атмосферен подарък за Свети Валентин.Началото на подаряването на шоколадови бонбони на Свети Валентин
Тъй като Свети Валентин е точно зад ъгъла, чудили ли сте се как е направена връзката между шоколадите и любовта? Как се формира традицията да се подаряват шоколадови бонбони на Свети Валентин?
Историята на Деня на Свети Валентин се простира назад до римската епоха, но добавянето на шоколад като основен елемент в деня, посветен на празника на любовта, е доста ново допълнение.

Може би това може да е маркетингова стратегия на гениалния Ричард Кедбъри от 19- ти век, която все още е изключително успешна дори и до днес. През 1800 г. неговото британско семейство е произвеждало шоколад и е търсило начин да използва какаовото масло, което е било извлечено по време на производството на шоколадов ликьор. Ричард Кедбъри измисли начин да направи шоколадови блокчета, които са добри на вкус и са икономични. Преди шоколадът беше скъп за закупуване и единствено елита можеше да купи шоколада от ограничени ресурси. Cadbury успя да произведе лесен за джобовете шоколад. Следващата му стъпка беше да създаде красиви кутии за шоколадови бонбони с купидон и рози, които бяха доста популярни във викторианските времена и се смятаха за символ на романтиката. Излишно е да казвам, че неговите шоколади стават вкусни и комерсиализирани, като по този начин се продават като топъл хляб. Cadbury всъщност е тази, която първа изобрети кутията с шоколад във формата на сърце и промени завинаги Свети Валентин за поколенията влюбени.

Прочети още

3Д Картички за 8 Март
3Д Картички за 8 Март

Последните години отново се връща прекрасната традиция по празници да добавим към подаръка картичка с пожелание. Забравете традиционните картички за 8 ми Март!

Прочети още >

Запиши се за нашия бюлетин

Имайте, предвид, че вашият email няма да бъде споделен с трети лица и информационните съобщения, които ви изпращаме няма да бъдат повече от едно на седмица.

at-icon