Защо трябва да се празнува Свети Валентин?

Най-вероятно, поне веднъж живота сте се питали, защо трябва да празнуваме Свети Валентин и какъв е смисъла да подаряваме подаръци на този ден.
Всичко е въпрос на вътрешни възприятия, но в крайна сметка има ли нещо лошо в любовта, в това да покажем на любимите си хора колко са важни за нас, като им отделим нужното внимание и поднесем малък подарък в жест на отношенията, които сме създали?Съдържание на статията
  1. За кой всъщност е този празник
  2. Как се е появила традицията за подаряване на подаръци
  3. Традиции за Свети Валентин в различните точки на света
  4. Защо трябва да подаряваме, точно цветя, шоколад и картички?
  5. Финални думиЗа кого всъщност е този празник

Дали Свети Валентин е само за романтиците? Все повече хора избират да гледат на този ден като празник на Любовта, което е страхотно! Не е нужно да имате връзка за да празнувате 14 Февруари, няма човек който да не обича никого, било то приятел, домашен любимец или любим човек. И също не е нужно да го празнувате със сърца и рози. Но простете, празнуването на любовта не може да е толкова лошо нещо, нали? Защото, ако мислим в обратната посока, света не върви на добре…

Както и да решите да празнувате, основното нещо, което трябва да запомните, е, че става дума за любов. Не можете да сбъркате с любовта - и може би малко шоколад.


Как се е появила традицията за подаряване на подаръци

Има три големи подаръка на Свети Валентин; цветя, картички и шоколад. Но по различните страни имат различни традиции. И сега ще Ви разкажем за някои от тях.
  • Традиции за Свети Валентин в различните точки на света

Гана - Национален ден на шоколада
Гана е един от най-големите производители на какао и правителството обявява 14 февруари, като ден на шоколада, от както е национален празник, туризма през месец Февруари драстично се е покачил.

България – Ден на винопроизводителите
Като всяка страна и ние си имаме нашата традиция за този ден и за всички които не признават Свети Валентин празнуват Трифон Зарезан. На 14 февруари се изпълнява обичая зарязване и се пие вино. Но виното се комбинира страхотно с шоколад..

Дания – Празник на любовта
В Дания освен рози и шоколадови бонбони, приятели и влюбени си разменят ръчно изработени картички, които ги наричат кокичета.

Естония – фестивал за всеки
На 14 февруари Естония празнува деня на приятелството. Което значи, че във фестивала се включват всички, не само влюбени двойки, а всички членове на семейството и приятели си разменят подаръци. Както споменахме малко по-рано, любовта може да е навсякъде около нас.

Япония- жените подаряват подаръци на мъжете
Изненадахме Ви нали? Япония празнуват Свети Валентин, като жените купуват подаръци и шоколадови бонбони на своите любими, а мъжете нямат право да поднасят нищо. Мили мъже да Ви припомним не сте в Япония …

Традиции, традиции, традиции
Всяка държава, чества по различен начин, някой и на различни дати, но всички честват любовта!

Защо трябва да подаряваме, точно цветя, шоколад и картички?

Като кажем цветя за Свети Валентин се сещаме за красиви червени рози. Розата олицетворява любовта във всичките и форми. Червената роза е любимото цвете на Венера, богинята на любовта. Това е цветето, което символизира вечната и страстна любов. И затова по цял свят, когато искаме да изразим страстна любов към някой, подаряваме букет червени рози.

Какво би бил Свети Валентин без шоколад? Можем да благодарим на испанските изследователи, които върнаха шоколада в Стария свят от Новия свят през 17 век. Може би заради ефекта си на афродизиак, стана любимият бонбон за празника на влюбените. Но това е и много добър начин да покажем любовта си към приятел, защото както разбрахте Свети Валентин, не е само за влюбени.

Ръчно написана картичка с нежни и топли думи!
Оттук тръгва всичко от една картичка… Няма жена, която да не се разтопи, когато прочете милите и страстни послания на своя любим. Колкото и старомодно да изглежда, класиката си е класика. В днешни дни над 600 милиона картички се разменят за Свети Валентин.

Как да не се опияним от всичко това? Любовта е във въздуха; не усещаш ли миризмата? Ако не можете да го помиришете, то със сигурност можете да го видите във всяка витрина, покрай която минете.

Финални изречения от автора

Нуждата да обичаме, да бъдем обичани и да принадлежим е в центъра на нашата представа за щастие. Да си влюбен и да обичаш някого е свързано с възприятие, въображение и желана реалност.

Всеки може да се потопи в битовизми и сиво ежедневие, но това ли е смисъла на живота Ви или това да обичате и да бъдете обичани. Не само на 14 Февруари трябва да се сещате за любовта, а всеки ден в който отворите очи… Света го е имало и ще го има след нас, традициите са запазили както любовта. така и много други неща. Бъдете част от света дарявайки любов, това не струва нищо!

Прочети още

3Д Картички за 8 Март
3Д Картички за 8 Март

Последните години отново се връща прекрасната традиция по празници да добавим към подаръка картичка с пожелание. Забравете традиционните картички за 8 ми Март!

Прочети още >

Запиши се за нашия бюлетин

Имайте, предвид, че вашият email няма да бъде споделен с трети лица и информационните съобщения, които ви изпращаме няма да бъдат повече от едно на седмица.

at-icon