Ползите от шоколада

Защо трябва да консумираме черен шоколад и ползите от него, част от тях ще разберете сега.

Колкото по-тъмен е шоколадът, толкова по-добър е за вашето здраве. Черният шоколад съдържа химикали, които намаляват риска от рак и сърдечни заболявания. Черният шоколад е пълен с антиоксиданти и флавоноиди, които се борят срещу свободните радикали в тялото. Не само това, но също така е известно, че понижава кръвното налягане и подобрява притока на кръв. Освен от гледна точка на здравето, той е дори чудесен за кожата, тъй като черният шоколад съдържа биоактивни съединения, които увеличават плътността и хидратацията на кожата. Като цяло, черният шоколад е универсален продукт, който е не само страхотен начин да изразите любов, но и полезен за сърцето (буквално!).

Ще споделим 7 доказани ползи за здравето от черния шоколад.
  1. Качественият черен шоколад е богат на фибри, желязо, магнезий, мед, манган и няколко други минерала.
  2. Какаото и черният шоколад имат голямо разнообразие от мощни антиоксиданти. Всъщност те имат много повече от повечето други храни.
  3. Биоактивните съединения в какаото могат да подобрят притока на кръв в артериите и да причинят малко, но статистически значимо понижение на кръвното налягане.
  4. Черният шоколад подобрява няколко важни рискови фактора за заболяване. Той намалява чувствителността на LDL към оксидативно увреждане, като същевременно повишава HDL и подобрява инсулиновата чувствителност.
  5. Проучвания показват драстично намаляване на риска от сърдечни заболявания сред тези, които консумират най-много шоколад.
  6. Флавоноидите от какаото могат да подобрят притока на кръв към кожата и да я предпазят от увреждане от слънцето.
  7. Какаото или черният шоколад могат да подобрят мозъчната функция чрез увеличаване на притока на кръв. Също така съдържа стимуланти като кофеин и теобромин.

Прочети още

3Д Картички за 8 Март
3Д Картички за 8 Март

Последните години отново се връща прекрасната традиция по празници да добавим към подаръка картичка с пожелание. Забравете традиционните картички за 8 ми Март!

Прочети още >

Запиши се за нашия бюлетин

Имайте, предвид, че вашият email няма да бъде споделен с трети лица и информационните съобщения, които ви изпращаме няма да бъдат повече от едно на седмица.

at-icon