Подарък за рожден ден. 20 Идеи и как да изберем идеалния подарък за Вашия шеф

Като служител е важно да разберете как се празнуват рождените дни в офиса. Даването на подарък за рождения ден на Вашия шеф може да бъде мил жест, когато е направено правилно. Като прегледате съветите и идеите за подаръци, можете да определите най-подходящите опции за Вашия шеф.

В тази статия разглеждаме защо е важно да изберете подарък за рожден ден на шефа си, предоставяме няколко съвета, които да Ви помогнат в търсенето и изброяваме 20 примера за идеи за подаръци, които да Ви дадат вдъхновение за Ваша собствена идея за подарък.

Защо е важно да поднесете подарък за рождения ден на шефа си?
Това е важно защото демонстрира Вашата грижа и уважение към него, като професионален модел за подражание. Освен това, даването на подарък за рожден ден на шефа Ви също може потенциално да подобри мнението за Вас на работното място.

Съвети за избор на добър подарък за рожден ден за Вашия шеф
Когато се опитвате да намерите добър подарък за рождения ден на Вашия шеф, важно е да следвате няколко насоки, за да сте сигурни, че оставате в рамките на професионалните граници, като същевременно изглеждате внимателни. Прегледайте тези съвети, за да Ви помогне да търсите подарък:

Прегледайте фирмените политики
Преди да обмислите какво да подарите на шефа си за рождения му ден, уверете се, че няма правила на компанията, които забраняват даването на подаръци. Дори и да няма общи ограничения, HR може да забрани подаръци от алкохолни напитки, пари в брой и други предмети, които може да бъдат считани за неподходящи за работното място.

Намерете баланс между евтино и скъпо
Уверете се, че имате баланс между евтин и скъп подарък, което гарантира, че поддържате професионалните граници. Твърде евтино и може да изглежда необмислено, но твърде скъпо и може да изглежда, че се опитвате да спечелите благоволението на шефа си по неетичен начин.

Помислете за неговите интереси
Даването на подарък в интерес на Вашия шеф може да бъде чудесен начин да сте сигурни, че ще получи нещо, което му харесва. Обмислете и направете списък, за да опитате да определите едно или повече хобита, любими телевизионни предавания или леки закуски, които носи на работа. Например, ако шефът Ви идва на работа всеки ден с чаша кафе от местно кафене, може да искате да му подарите карта за подарък или персонализирана чаша от това кафене.

Помислете за неговата личност
Личността на Вашия шеф може да бъде ефективен начин да определите какво да му подарите за рождения ден. Например, ако Вашият шеф демонстрира по-сериозно и професионално отношение в офиса, получаването на чаша със забавен цитат може да не се приеме добре. За разлика от шеф, който винаги се шегува с Вас и Вашите колеги, това може да е идеалният подарък за него.

Обмислете какви са Ви отношенията с него
Ако работите в по-малък отдел и често участвате в разговори с шефа си по лични въпроси, спорт или поп култура, може да е по-полезно да му предоставите личен подарък, отколкото на шеф, с когото водите само професионални разговори по време на срещи.

Помислете за Вашата заплата
Заплатата или почасовото заплащане, което получавате, също може да бъде определящ фактор за това какъв подарък давате на шефа си и колко плащате за него. Например, ако правите 40 000 лева на година, подаръчна кошница или кутия Ви позволява да останете в рамките на бюджета, като същевременно сте внимателни. За разлика от това, ако правите 300 000 лева на година, специална бутилка уиски или марков часовник може да са по-подходящи.

Ако не сте сигурни какво да подарите на шефа си и се притеснявате как ще бъде възприето от него и колегите Ви, помислете дали да не вземете комбиниран екипен подарък за шефа си. Това Ви позволява да спестите пари и да избегнете всякакви неудобни ситуации.

20 идеи за подарък за рожден ден на Вашия шеф
Има различни предмети, които са подходящи да подарите на ръководител или мениджър на техния рожден ден. Ето 20 идеи за подарък за рожден ден за Вашия шеф, които са подходящи и обмислени:
 • Подаръчна кошница с малцово уиски
Подаръчната кошница с малцово уиски е стилно и класическо предложение за рожден ден на шефа. Това е подарък, който излъчва високо качество и се отличава с елегантност. Ето някои идеи и съвети за избора на подаръчна кошница с малцово уиски:


Изберете качествено малцово уиски: Разгледайте различните марки и видове малцово уиски и изберете някое, което е известно с високото си качество и репутация. Препоръчително е да се консултирате със специалист или да потърсите препоръки от уиски експерти.


Добавете допълнителни елементи: Освен малцовото уиски, можете да добавите някои допълнителни елементи, които ще придадат на кошницата по-голямо разнообразие и изисканост. Това може да бъде набор от кристални чаши за уиски, книга за уиски,  шоколадови лакомства, които допълват вкусовите нюанси на уискито.


Подберете стилна опаковка: Подаръчната кошница трябва да бъде привлекателна и подходяща за случая. Изберете елегантна и качествена опаковка, която ще допълни стила на подаръка. Можете да използвате шикозна кутия или кошница, декорирани с панделки и целофан.


Персонализиране на подаръка: Ако искате да направите подаръка още по-специален, можете да го персонализирате. Добавете малка картичка с пожелание или лично послание за Вашето впечатление от работата с шефа и благодарност за вдъхновението, което той предоставя.


Задълбочете се във вкусовете на шефа: Ако имате информация или знания за предпочитанията и вкусовете на шефа в уискито, изберете това което знаете, че пие.

 • Персонализираната стилна химикалка е изискан и полезен подарък за рожден ден на шефа. Тя е не само практичен инструмент за писане, но и стилно аксесоар, който ще изрази Вашата благодарност и внимание към него. Ето няколко съвета за избора и персонализацията на стилната химикалка:


Качество и материали: Изберете химикалка от висококачествен материал, която ще издържи на дълготрайна употреба и ще изглежда изящно. Металните химикалки, като неръждаема стомана или месинг, често са предпочитани за своята издръжливост и елегантност.

Дизайн: Разгледайте различни дизайни на химикалки и изберете този, който отговаря на стила и предпочитанията на шефа. Можете да изберете класически и изчистен дизайн или нещо по-смело и модерно, в зависимост от личния му вкус и професионален стил.

Персонализация: За да направите химикалката още по-специална, можете да я персонализирате. Добавете името на шефа, неговите инициали или лого на фирмата, за която работи, върху химикалката. Това ще я направи уникална и персонална.

Механизъм и удобство: Изберете химикалка с механизъм, който е лесен за използване и писане. Ролерни химикалки и химикалки с гел мастило често са предпочитани за гладкото писане и удобството, което предлагат.

Подаръчна опаковка: Опаковайте химикалката в стилна и подходяща опаковка, която да допълни стила на подаръка. Можете да използвате подаръчна кутия или торбичка и да добавите поздравителна картичка.

Паметният и персонализиран подарък винаги е по-специален и ще покаже Вашата преданост и благодарност.

 • Специално кафе или чай
По време на работа кофеиновата напитка може да помогне на работниците да бъдат енергични и продуктивни. Помислете дали да не вземете на шефа си специален комплект за вземане на проби от кафе или чай, който може да изпробва през работния ден.
 • Офис растение и плантатор
Стайните растения са чудесен начин да декорирате офис пространство със зеленина. Саксийно растение може да бъде мил жест за тези, които обичат градинарството или вече имат растения в офиса си.


 • Визитник
Подарък визитник е стилен и полезен подарък за рожден ден на шефа. Той е практичен аксесоар, който ще му помогне да съхранява визитки, докато е в движение. Ето някои съвети за избора и персонализацията на визитника:

Качество и материали: Изберете визитник от висококачествена кожа или издръжлив материал, който ще издържи на ежедневна употреба и ще задържи своя стил и външен вид. Премиум кожени визитници са елегантни и издръжливи опции.

Дизайн: Разгледайте различни дизайни на визитници и изберете този, който най-добре отговаря на стила и предпочитанията на шефа. Можете да изберете класически и изчистен дизайн или нещо по-смело и модерно, в зависимост от личния му вкус и професионален стил.

Персонализация: Персонализирането на визитника може да го направи още по-специален. Можете да добавите инициали, име или лого на шефа върху визитника, за да го направите уникален и персонален. Консултирайте се с магазина или онлайн доставчика за възможностите за персонализиране, които предлагат.
Допълнителни функции: Разгледайте визитници, които имат допълнителни функции и капацитети. Например, някои визитници имат вградени отделения за кредитни карти или документи, което може да бъде удобно за шефа в неговите професионални задачи.
Представяне на подаръка: Опаковайте визитника в стилна и подходяща опаковка, която ще допълни стила на подаръка. Можете да използвате подаръчна кутия или торбичка и да добавите поздравителна картичка или етикет.
 • Комплект бележник
Ако Вашият шеф обича да си води писмени бележки по време на срещи, той може да се възползва от комплект бележници. Можете да изберете печат, цвят, които са подходящи за Вашия шеф, за да направите подаръка по-личен. Например, ако Вашият шеф обича кучета, комплект бележник с кучета на всяка корица може да е подходящ.
 • Екипировка за пътуване
Екипировката за пътуване обхваща няколко различни области от възглавници за врата, държачи за тоалетни принадлежности, държачи за паспорти, пътни чанти и др. Ако Вашият шеф пътува много по бизнес или лични въпроси, даването на подарък на тема пътуване гарантира, че това е нещо, което ще му бъде от полза.
 • Специален алкохол
Бутилка вино, комплект за вземане на проби от уиски или комплект за приготвяне на напитки може да бъде идеален подарък за Вашия шеф, който може да използва, за да отпразнуват лично събитие, празник или бизнес начинание.

 • Офис прибори за многократна употреба
За шеф, който сам носи обяда си всеки ден, предоставянето на прибори за обяд и контейнери за многократна употреба може да бъде хубав жест. Можете да направите този подарък по-личен, като му подарите комплект в определен цвят или модел, и го персонализирате с неговото име.
 • Билети за концерт или събитие
Ако познавате шефа си достатъчно добре, за да знаете любимата му група или хобита, можете да закупите билети за предстоящо събитие, което смятате, че ще му хареса със семейството или приятелите.
 • Дигитална рамка за снимки
Ако знаете любимия цитат, телевизионно предаване, филм, художник или място за пътуване на Вашия шеф, даването на снимка в рамка може да бъде внимателно допълнение към декора на офиса им.
 • Календар с възможност за персонализиране
Ако рожденият ден на Вашия шеф е точно преди или в началото на новата година, персонализираният календар може да бъде уникален подарък.
 • Овлажнител и пречиствател на въздух
Овлажнителите са особено полезни за използване в помещения със сух въздух. Ако живеете в горещ сух климат или зимен климат, овлажнителят може да бъде добър подарък за шеф, който се оплаква от суха кожа или често боледуване.


 • Празнично украшение
Ако знаете, че Вашият шеф празнува конкретен празник и рожденият му ден е около празничния сезон, уникален орнамент може да бъде забавна и празнична идея за подарък.
 • Книга
Книга, независимо дали е за определено хоби, историческо събитие, бизнес тема или жанр, може да бъде идея за личен подарък за Вашия шеф.
 • Книгоразделители
Ако Вашият шеф има лавица, отрупана с книги, файлове и документи, няколко стилни книгоразделители могат да помогнат за декорирането на офис пространството им, като същевременно поддържат книгите му подредени.
 • Табелка с име, която може да се персонализира
Табела с име като „Най-добрият шеф в света“ или нещо забавно с което се шегувате в офиса.
 • Поставка за очила
Поставките за очила са уникална идея за подарък за шефове, които носят и свалят очила за четене през целия ден.
 • Мини дзен градина
Мини Дзен градина е страхотен акцент на бюрото, който насърчава спокойствието и релаксацията.


 • Уникални офис аксесоари
Забавните офис аксесоари помагат за персонализиране на офис пространството. Например, ослепителен телбод или уникален диспенсър за тиксо може да бъде забавно и комично допълнение към бюрото на Вашия шеф.

Прочети още

3Д Картички за 8 Март
3Д Картички за 8 Март

Последните години отново се връща прекрасната традиция по празници да добавим към подаръка картичка с пожелание. Забравете традиционните картички за 8 ми Март!

Прочети още >

Запиши се за нашия бюлетин

Имайте, предвид, че вашият email няма да бъде споделен с трети лица и информационните съобщения, които ви изпращаме няма да бъдат повече от едно на седмица.

at-icon