Великденски картички и какво усещане носят картичките

Великден винаги ще бъде началото на пролетта за нас в България и повод, когато често се свързваме отново със семейството и любимите хора.

Великденски картички и защо трябва да ги изпращаме?
Когато се получи картичка, се предизвиква емоционална реакция. Проучванията са установили, че емоционалната реакция на поздравителна картичка е по-голяма, отколкото на цифрово съобщение или имейл. Когато видим картичка, това създава незабавно усещане за вълнение, очакване и изненада. Някои картички са толкова красиви или значими, че може да развълнуват повече от подарък.

Кога е изпратена първата Великденска картичка?
Според Wikipedia хората са изпратили първите Великденски картички преди малко повече от 100 години в самия край на 19-ти век. По това време хората са били склонни да изпращат пощенски картички. Първоначално можело да напишете адреса само на гърба на пощенската картичка, отстрани на печата. Подателите на пощенски картички трябвало да пишат отпред, което означава, че илюстрацията е била малка, за да има място за пожелание. Това се е променило в началото на 1900 г., когато гърбът на пощенската картичка бил разделен както го виждаме днес.

Какви картички са изпращали викторианците?
Ранните изображения на Великденските картички, включват Великденски заек, овце, цветя, яйца и често млади момичета, които са символ на късмет и надежда. Великден носи послание за надежда и нов живот, така че сега можем да включим и пеперуди и пролетни изображения, особено в Северното полукълбо, където Великден и Пролетта съвпадат.

Каква е символиката на Великденските картички?
Няма съмнение, че Великденските картички водят началото си от християнството. Във връзка с възкресението на Исус и надеждата за нов живот, това е мястото, където повечето от нашите великденски изображения имат своята основа. Разбираемо е, че Великденските картички са в своя пик по време на Първата световна война. След това и Втората световна война, когато хората са изправени пред ситуации на живот и смърт и несигурно бъдеще. След Втората световна война великденските картички намаляват и сега се изпращат по-малко, отколкото тогава. Въпреки това, те все още са много популярни.

Защо да изпратим картичка за Великден?
Независимо дали сте християнин или не, изпращането, на която и да е картичка по всяко време може да повдигне настроението на всеки. Има причина, поради която Асоциацията на поздравителните картички има като слоган в индустрията „изпратете картичка, доставете усмивка“. Точно това може да направи изпращането на картичка. Въпреки че Великден може да мести датата си всяка година, той винаги ще се пада през пролетта тук, в България.
Независимо от Вашата вяра, една Великденска картичка може да донесе надежда и насърчение в труден момент за някой. Или може би просто напомняне в какъв красив свят живеем.

Какво означава Великден за християните
Великден означава всичко за християните. Тази първа великденска сутрин, когато Мария Магдалена обяви на приятелите си „Видях Господа“, означаваше, че историята на Исус далеч не е приключила, всъщност това беше само началото.

Възкресението от гроба на Исус на Великден е това, върху което се гради християнската вяра. Това е, което християните искат да кажат на другите хора на Великден. Великият пост, седмиците, водещи до Великден, включително Страстната седмица, завършваща на Разпети петък, е времето, когато християните размишляват и обмислят живота и безусловната любов на Исус и как това влияе върху живота на християните по света.

Християните обичат да изпращат великденски картички, за да споделят тази история за Божията любов към всички и да насърчават хората в тяхното пътуване на вяра, че в живота има нещо повече от „тук и сега“.

Запиши се за нашия бюлетин

Имайте, предвид, че вашият email няма да бъде споделен с трети лица и информационните съобщения, които ви изпращаме няма да бъдат повече от едно на седмица.

at-icon