Великденски подаръци - 10 категории според възрастта и идеи за подаръци

Великден се счита за най-големия празник на християнството и подготовката за празника започва седмици преди това, включително пост, пролетно почистване, подготовка на списъка с ястия за празничната трапеза и списъка с подаръци за Великден. Колкото по-бързо и по-ефективно се организирате, толкова по-успешни ще бъдат моментите, прекарани с Вашите близки, и радостта, която ще подарите с всеки подарък. Най-добре е да направите необходимите покупки, резервации или поръчки около месец предварително, за да избегнете струпване и изчерпване на продуктите. По този начин ще спестите и време.1. Идеи за корпоративни Великденски подаръци: колеги, бизнес партньори и служители

В корпоративните подаръци трябва да избягвате подаръци от личната сфера, като дрехи или предмети за домашно или домакинско ползване. Най-подходящи в такива случаи са красиво декорираните кошници или кутии, които съдържат по-специални гурме продукти: шоколади,бонбониери, вина, сладки, кафе или специално подбрани солени гурме деликатеси.

Важно е те да са с високо качество, съобразени със значимостта на празника.
В случай на подаръци, предназначени за бизнес партньори или хора от висшия мениджмънт, от съществено значение е те да бъдат с първокласно качество. Освен това е много подходящо да бъдат придружени от персонализиран поздрав от човека или групата, които дават Великденският подарък.

В много компании, особено мултинационални, се е разпространил навик, който е високо ценен от служителите, особено тези, които имат деца. Отделите по човешки ресурси подготвят Великденски подаръци, както за служителите, така и за техните семейства, като се съобразяват с броя и възрастта на децата на всеки работещ в компанията.


Великденските подаръци, раздадени между колеги, също трябва да бъдат малко по-„неутрални“, не много лични. Могат да бъдат специални химикалки или други декоративни полезни офис артикули, рамкирани снимки от запомнящ се тиймбилдинг,  персонализирани чаши за чай или кафе, книги свързана с интересите на Вашият колега.


Тези Великденски подаръчни сетове са сред най-ценените от хората, които ги получават. Освен че са удобни и ефектни, те имат уникално съдържание, което със сигурност ще се хареса на всеки. Също така, когато избирате тези подаръчни кошници или кутии, е важно да запомните, че те могат да бъдат поръчани в големи количества, което ги прави предпочитан вариант за практични хора и хора с вкус.


Много от християнските празници се припокриват с древни езически празници, като някои древни обичаи са запазени и до днес. Преди Христа хората са отбелязвали обновяването на природата през пролетта чрез специфични празненства и ритуали. Някои историци свързват обичая да се дават кошници с подаръци на Великден с богинята Еостре, която била почитана на англосаксонска територия и представена на рисунки и картини, носеща кошница с подаръци. Еостре била богинята на пролетта и плодородието, символ на прераждането на природата. Но в много политеистични религии от миналото е имало такива божества, които са били символ на обновлението, прераждането и плодородието. Сигурно е, че такива вярвания са били открити на всички континенти, а практиките и ритуалите, макар и различни, са имали една и съща цел.

Много от тях са тясно свързани с астрономически събития.
Заекът е животно, което също се свързва с плодородието, като някои исторически доказателства за това датират от средновековния период. С течение на вековете традициите също бяха адаптирани. Но поверието, че на Великден идва зайчето и оставя на прага кошници с червени яйца и подаръци за децата, е едно от най-популярните и дълголетни.
Произходът на историята за Великденския заек е немски и също е пренесен в Америка от имигранти през 1700 г. Оттогава традицията се разпространява все повече и повече, като героят се включва все повече и повече в празника и в посветени реклами специални великденски продукти.
Днес пълната кошница със сладки, боядисани яйца, шоколадови зайчета и други Великденски подаръци е почти незаменима за този празник.

Боядисването на яйца е сред най-известните и ценени български традиции. Художествените изображения на народни майстори, занимаващи се с боядисване на Великденски яйца, често съчетават християнска и предхристиянска символика.
Празникът Великден с времето придобива все по-голяма пищност. Така подаръците и опаковането им станаха по-празнични, по-луксозни, по-ефектни.

2. Великденски подаръци за възрастни в семейството
Що се отнася до семейството, изборът на Великденски подаръци не би трябвало да е много труден. И това е така, защото членовете на нашето семейство са най-близките хора, които познаваме най-добре, и Вие определено ще запомните поне няколко от техните предпочитания, когато правите своя списък за пазаруване.
Освен артикулите, които се подготвяте да закупите, помислете, че един от уникалните подаръци, които можете да подарите на цялото семейство, е професионална фотосесия, посветена на този празник. Това ще бъде много приятна изненада и ще се превърне в приятен спомен за всички за години напред.


3.Великденски подаръци за приятелка или съпруга
Великденският подарък за приятелка или съпруга трябва да бъде празничен, ценен, специален, който да накара жената, за която е предназначен, да се почувства оценена и обичана от този, който го подарява. Може да е специално бижу, любимият й парфюм, качествена чанта, рокля за специален повод или пътуване до място, което знаете, че тя би искала да отиде. Великденските подаръци за жените трябва да бъдат удоволствие, което те не получават твърде често в нормални житейски ситуации.

4.Великденски подаръци за гадже или съпруг
Като цяло господата са ориентирани повече към практичната сфера при подаръците. Когато избирате Великденски подарък за Вашето гадже или съпруг, вземете под внимание както сферата на неговото хоби, така и тази, свързана с професията му. Можете дори да изберете предмет, който ще му доставя удоволствие или ще и бъде полезен в свободното време, или предмет, който би бил полезен за неговата професия.
Сред подаръците, които жените взимат за любимите си мъже, най-често избират часовници, парфюми, изискани напитки, пособия за писане, куфарчета, ключове, дрехи, риболовни принадлежности.
Има и забавни игри, посветени на вечерите, прекарани заедно. Можете също да изберете такова решение.
5. Великденски подаръци за майка и свекърва
Дамите, които са преминали силните си години, ценят подаръци, които показват, че се грижите за техния комфорт и благополучие. Можете да изберете два допълващи се предмета за майката и свекървата: единият може да бъде бижу, декорация за дома, персонализирана чаша, а другият - предмет, който ще й бъде полезен в ежедневието.
В зависимост от начина на живот и нуждите на всяка майка, можете да помислите за високопроизводителен кухненски робот или прахосмукачка робот – устройства, които могат да улеснят живота им. Така вие също ще покажете признателността си, като ги почерпите със скъпоценен предмет и ще ги накарате да ви благодарят по-късно, когато използват другия предмет, посветен на полезността и спестявайки време и усилия.
Дъщерята или снахата също могат да разчитат на цял ден глезене в СПА център или масаж: Вие също ще се възползвате от качествено време, прекарано заедно и ще се почувствате много по-добре след съответните процедури.
6. Великденски подаръци за тъст и свекър
Изборът на подаръци за тъста и свекъра понякога може да се окаже трудна задача. За да сте сигурни, че ще изберете нещо подходящо, можете тайно да се посъветвате с майка си и свекърва си какви занимания предпочитат господата напоследък.
Можете също да изберете подарък за Великден въз основа на техните хобита – например игра на шах, табла, тесте красиво декорирани карти за игра, риболовни прибори, готвене, Направи си сам и др.
Не забравяйте да добавите до този тип обект бутилка от любимата им напитка, евентуално луксозно издание или други продукти, които знаете, че харесват.

Снимка:sofia-gift


7. Великденски подаръци за кумове
По Великден тук традиция са посещенията на роднини и кумовете. По този повод финландците носят със себе си изтънчени кулинарни препарати и подаръци за двойката духовни родители.
Ако кумовете също имат деца или живеят със своите родители или свекъри, не забравяйте да подготвите специален Великденски подарък и за тях.
Ако е необходимо, можете да изберете и предмети, предназначени да украсят или да се грижат за къщата и градината.
Подходящо е в зависимост от наклонностите и предпочитанията на кумовете да се предлагат скъпоценни декоративни или колекционерски предмети, като картини, свещници, сервизи.
Не забравяйте малка кошница или елегантна кутия, в която да добавите луксозно кафе, лимитирана напитка, специални шоколадови бонбони и др. Този тип продукти не трябва да липсват на празник .

8. Великденски подаръци за най-малките
Като се има предвид, че кръстниците на кръщене или сватба са поели дългосрочната задача да подкрепят и напътстват децата си през целия им живот, в този случай те са подходящи да бъдат подарени като Великденски подаръци и предмети, които имат духовен заряд.
Специална икона, може би дори украсена със скъпоценни материали като златни листа, е такъв предмет.
Подходящи са и подаръци за дома и домакинството или за различни дейности, които семейната двойка може да извършва заедно.
Както и в останалите случаи, не забравяйте да придадете на подаръка празнична нотка, като добавите качествени продукти, посветени на Великденския празник.
9. Великденски подаръци за приятели
Най-подходящите подаръци за приятели са тези, които са свързани със свободното време. Ако човек е запален по планинските преходи, може да се насочи към предмети и принадлежности, характерни за това занимание. Ако друг е запален по гмуркането, можете лесно да намерите продукти за тази дейност в магазини за спорт. Ако знаете, че определен приятел има артистични наклонности, насочете се към материали за рисуване, моделиране, DIY и т.н.


10. Великденски подаръци за деца - Какво ни носи Зайчето?
Въпреки че вкусният шоколад е сред първите подаръци в списъка, червените и разноцветни яйца са голяма радост за най-малките. Те съчетават християнската традиция за боядисване на яйца в червено, символизиращо пролятата кръв на Христос, с радостта от криенето и търсенето на цветни яйца из градината или из къщата и „състезания“ за чупене на яйца.


Разбира се, колкото повече наближаваме модерната епоха, толкова по-богата и сложна става кошницата с подаръци на Великденския заек. Това може да включва играчки, настолни игри, книги, нови дрехи, устройства, електроника и др.
Ако на Вашите деца ще им е малко по-лесно да избират любимите си играчки и сладкиши, ако Ви предстои посещение на семейства с деца през този период, най-добре е предварително да попитате родителите за техните предпочитания.
Така ще избегнете да купувате нещо, което децата не могат да консумират по различни причини - например хранителни алергии. Би било много неприятно, ако сте купили лешници, обвити в най-фин шоколад за дете, но то не може да ги яде, тъй като е алергично към лешници.
А по отношение на игрите, играчките или книгите е важно да се консултирате с родителите. И това, защото те могат да имат определени правила и определени ограничения за децата си. От друга страна, със сигурност не искате да разберете твърде късно, че сте им подарили книга или игра, която вече имат.
И така, ето ви много възможности, за да превърнете Великденския празник в незабравим от гледна точка на подаръците, които можете да подарите на Вашето семейство, близки и колеги!

Прочети още

3Д Картички за 8 Март
3Д Картички за 8 Март

Последните години отново се връща прекрасната традиция по празници да добавим към подаръка картичка с пожелание. Забравете традиционните картички за 8 ми Март!

Прочети още >

Запиши се за нашия бюлетин

Имайте, предвид, че вашият email няма да бъде споделен с трети лица и информационните съобщения, които ви изпращаме няма да бъдат повече от едно на седмица.

at-icon