Идеи за украсяване на къщата за Коледа

Всички харесват Коледа. Но знаете ли как най-хубавото време от годината може да стане още по-добро? Като украсите къщата за Коледа. За да се впуснете в коледната атмосфера, нищо не може да Ви помогне по-добре от това да изберете как да украсите къщата за Коледа, как да украсите коледната елха и какви креативни коледни украси да изберете.
Коледа е един от малкото моменти, когато мигащите светлини и блясъкът се посрещат с отворени обятия. Коледната елха, въпреки че е центърът на този празник, е само началото. Използвайте светлинни инсталации, глобуси и декорации, за да внесете радостта от празниците в дома си. Ние от One Gift ще Ви помогнем с няколко идеи за коледна украса, но крайният продукт зависи единствено от Вас.
Интериорна украса на къщата за Коледа

Украсяването на къщата за Коледа започва с генерално почистване. Почистете всеки ъгъл на къщата, избършете праха от всички ъгли и едва тогава сте готови да започнете декорирането. Вашите гости напразно ще се радват на креативните декорации, които сте нанизали из къщата, ако тя не блести от чистота.
Първото нещо, което Вашите гости виждат, когато дойдат на Коледната вечеря, е входът на къщата. Не забравяйте да ги посрещнете топло, дори преди да отворите вратата. Първо, поставете нови изтривалки на входа, за предпочитане със забавно послание като „Хо-хо-хо“, От външната страна на вратата можете да поставите венец от елхови клонки, красиво украсени с червени коледни звезди.
В навечерието на Коледа ще искате да имате тиха, топла атмосфера в къщата си, където да се чувствате повече от всякога у дома си. Когато децата се съберат около елхата, за да отворят подаръците си, ще искате да им е удобно и топло. Затова изберете да поставите до елхата пухкави килими, за да могат малчуганите да седят с часове без притеснение, за да си играят с получените подаръци.

Украсявайки къщата за Коледа, е важно да създадете възможно най-удобна и интимна среда за Вас и Вашите гости. Тъй като в един момент ще се уморите от купон и ядене, ще се оттеглите на дивана, да отпуснете след голямото Коледно ядене. Уверете се, че дивана е оборудван с много възглавници, така че всички да се чустват максимално удобно. Можете да търсите възглавници със специфични Коледни шарки.
Ако имате камина, не забравяйте да закачите големи червени чорапи на нея, в които да пъхнете дребни неща, като сладкиши, бонбони, Коледни сладки.

Украсяване на къщата с Коледни светлини
 
Светлината е най-важната за украсата на къщата за Коледа. Например, можете да създадете завеси от малки светлини над коледната маса, над леглото в спалнята или на прозорците. Добра идея да използвате гирляндите от светлини е да ги поставите в прозрачни или матирани стъклени буркани в различни цветове.
Можете също така да "построите" Коледно дърво от лампички, в случай че нямате Коледно дърво вкъщи или ако просто искате нещо допълнително. Очертайте формата на Коледно дърво на стената, след което залепете гирлянд от светлини върху контура.Коледна украса за елха
 
Украсяването на елхата започва преди всичко с избора на елха. Най-често срещаните варианти са естествената елха, рязана или в саксия, и изкуствената елха.
По принцип изберете украса на Коледната елха в два цвята, за семпла, елегантна и въздействаща визия. Добавянето на хиляди различни цветове и декорации ще я направи да изглежда кичозен и натоварен.
Ако имате деца, оставете ги да създават свои собствени украси за Коледната елха. Освен, че ще ги въвлечете в действие с образователна цел, ще ги занимавате и ще се почувстват полезни. Може би ще научат нещо от това.
Не забравяйте основния елемент, да поставите подаръците под елхата.


Декорация на прозорци
 
За да украсите къщата за Коледа, не трябва да забравяте прозорците. Можете да ги украсите, като закачите върху тях гирлянди от пръчици. Може да ги украсите и със залепени снежинки или снежни човеци. Добър вариант е спрейът с вид на сняг, който можете да използвате върху прозорците, за да създадете впечатление, че е валял сняг, дори ако понякога зимата е оставена да чака. Можете също така да окачите елхови клонки на прозорците или да поставите венец от клони на всеки прозорец.

Коледна украса за маса
 
Коледната трапеза ще бъде връх на празниците, така че към нея трябва да се подхожда с нужното внимание. Напразно ще имате празнична трапеза, където ще се види, че домакинята е положила значителни усилия, ако храната не е подчертана правилно. Затова е важен и визуалният облик на Коледната трапеза.
Започнете с поставянето на нова покривка. Би било хубаво да можете да украсите масата в специална комбинация от цветове. Най-използвана е бяло-червената комбинация, характерна за Коледа, но нито една червено-зелена или жълто-червена комбинация не е по-лоша. Много елегантна маса ще бъде тази с изцяло бели елементи. За допълнителен блясък добавете златни или сребърни акценти.
В центъра на масата е от съществено значение да поставите специфичен аксесоар, като корона със свещи, клони и елхови шишарки, но също така червени панделки и блясък. Добра идея е и прозрачна фруктиера, в която да поставите специфични за празниците неща като ядки, кестени, шишарки и пръчици канела.
Можете да добавите допълнителен чар, като изберете салфетки или кухненски кърпи във формата на дядо Коледа, дърво или снежен човек.
Свещите във възможно най-голям брой са задължителни за Коледната трапеза.

Външната украса на къщата за Коледа
 
Американците имат истински състезания между съседите кой по-красиво ще украси къщата и двора си. Тук не е така, но това означава, че всеки декориран двора си ще изпъква повече.
За външната декорация на къщата за Коледа имате няколко възможности на Ваше разположение.
От една страна можете да използвате класическите инсталации с хиляди цветни или монохромни светлини. В зависимост от това колко богат искате да бъдете, можете или да очертаете вратите и прозорците, напреженията и определени детайли на къщата с редица инсталации, или можете да стигнете дотам, че да „облечете“ цялата къща в завеса от светлини.
От друга страна, напоследък се появи тенденцията на светлинни прожекции. Така че можете да си купите проектор или инсталация, която ще прожектира каквито шарки искате върху къщата си, или дъжд от светлини, или звезди. Те могат да бъдат достъпни и променени с помощта на дистанционно управление.
Забавна идея може да бъде да подредите няколко стълба за лампи във формата на коледно дърво.
Ако имате елхи, дръвчета или храсти в двора си, не забравяйте да ги украсите със светлинни инсталации или коледни звезди.
Има и коледни инсталации под формата на животни. Независимо дали е просто елен или дори шейната на дядо Коледа, теглена от впряг елени, тези декорации са специални и ефектни.
Можете да поставите на поляната фигури с дядо Коледа, снежни човеци или елени.


Прочети още

3Д Картички за 8 Март
3Д Картички за 8 Март

Последните години отново се връща прекрасната традиция по празници да добавим към подаръка картичка с пожелание. Забравете традиционните картички за 8 ми Март!

Прочети още >

Запиши се за нашия бюлетин

Имайте, предвид, че вашият email няма да бъде споделен с трети лица и информационните съобщения, които ви изпращаме няма да бъдат повече от едно на седмица.

at-icon