7 идеи за подаръци за Никулден

Празниците през годината ни дават възможност да капнем капчица радост в душата на близките си, а в зимните декемврийски дни все по-често събуждат тези чувства на щедрост. Първият от зимните празници, на които започваме да усещаме Коледното настроение е Никулден, този празник се отбелязва на 6 декември.

Св. Николай Мирликийски Чудотворец е един ​​от най-почитаните християнски светци. Покровител е на моряците и рибарите.
Поверие
 
В народната представа Свети Никола носи първият сняг - разтърсва дългата си бяла брада и от нея се изсипват първите снежинки. Ако на Никулден се появи скреж, това е добре за зърнените култури. Известна е поговорката: "Днес му е денят, утре му е снегът". На Никулден се правят предсказания за времето и бъдещата реколта. Свети Никола се смята покровител на семейството и рода, пазител на дома, имота и стоката. За свой патрон го почитат рибари, търговци, кираджии, воденичари, ловджии, банкери.

Според легендата свети Никола, освен покровител на рибарите и мореплавателите, е покровител и на банкерите. Преди да го канонизират за светец той бил лихвар, който помагал на бедни и безпарични, като раздавал богатството си. Но гледал тези, на които правел благодеяния, да не разберат откъде идват те. Преданието казва, че свети Никола незабелязано подхвърлял всяка вечер три кесии със злато в дома на обеднял търговец, за да може да омъжи трите си дъщери, по една кесия за всяка и да ги спаси от безчестие. В една от вечерите бащата останал буден, за да разбере кой им помага. Така видял как Никола се качва на покрива и пуска торбата през комина на къщата, в чорап, оставен да съхне. Това е и причината да се появи обичаят да се закачат чорапи на камината в навечерието на Коледа.

Какво да изберем за подарък на този така обичан Български празник?

Казват, че щастието не е следствие от подаръците, които получаваме, а от жестовете, които правим към другите. Искрената усмивка, блясъкът в изненадания поглед на любимия човек, заедно с чувството на благодарност са истинска радост и утеха за душата ви.
Ето и нашите предложения:
Любимата бутилка качествено уиски, хубаво вино или направо подаръчен сет от One Gift с любимата напитка, съчетана с уникално вкусните шоколадови предизвикателства на марките Lindt, Laurence, Baileys, Lir, Caffarel, Lacker. Стилно наредени в приказна подаръчна кошница и засипани с пъстри насипни бонбони. Старателно завършена с целофан и красива панделка. С това изобилие на шоколад със сигурност и Вие ще имате възможността да опитате тези сладки изкушения, пред които никой не може да устои. Подарък, които гарантирано ще хареса и ще се сподели с Вас.
                             

Книга
В зависимост от неговите страсти, можете да се обърнете към класическите заглавия или може би към бестселърите на момента. Ако го познавате като любител на детективските книги, можете да избирате от класически, колекция от романи или да изберете нещо от областта на книгите за личностно развитие. Която и книга да изберете, не забравяйте да оставите ръкописно послание на първа страница, както е традицията от векове на зад.

Парфюм
Със сигурност поне веднъж сте влизали в парфюмерия и той Ви е показал нов парфюм, който харесва. Не се колебайте и изберете тази безопасна опция. Вече знаете, че той го обожава и фактът, че сте забелязали какво харесва показва, че обръщате внимание на неговите желания.

Комплект чаши с графа
Има уникални кристални комплект с изрисувани и нестандартни форми графи, които наистина са произведение на изкуството. Това е нещо, което всеки път в които го използва ще се сеща за вас.

Ръчно правен тефтер с дървени корици
Това е много оригинален подарък, за човек който дълго време прекарва на работното място. Може даже да го направите и още по персонализиран с гравиран надпис с името.

Интелигентен комплект за писане
Кой не би оценил подарък, който да има възможност да запише брилянтните си мисли и те да се запазени и цифрово? Нещо различно и гарантирано, че ще влезе в употреба.

Интелигентна лунна лампа
Левитираща лунна лампа - 360 ° плаващ лунен нощен светлинен глобус с магнитна дървена основа, която ще създаде невероятна и незабравима атмосфера. Определено ще подарите, нещо неочаквано и същевременно страшно подходящо, за човек със забързано ежедневие, какво по успокояващо и релаксиращо от това да имаш луна в спалнята си.

Прочети още

3Д Картички за 8 Март
3Д Картички за 8 Март

Последните години отново се връща прекрасната традиция по празници да добавим към подаръка картичка с пожелание. Забравете традиционните картички за 8 ми Март!

Прочети още >

Запиши се за нашия бюлетин

Имайте, предвид, че вашият email няма да бъде споделен с трети лица и информационните съобщения, които ви изпращаме няма да бъдат повече от едно на седмица.

at-icon