Подарък за имен ден. Подходящи идеи за подарък на Голяма Богородица

Имен денът е важен повод, но всички празнуващи на Голяма Богородица са малко по-специални. Това е един от най-важните религиозни празници на православната църква. Светото писание разказва, че на този ден Божията майка напуска земния живот и отива при синът си. Празника се чества на 15 Август и имен ден празнуват: Мари, Мариам, Мариан, Мариана, Мариела, Мариета, Марина, Марин, Маринчо, Марио, Мариус, Марица, Мария, Мариян, Марияна, Марлена, Маруся, Маруша, Маруца, Ана-Мария, Мара, Маринела, Мариола, Мария-Магдалена, Маряна, Марийка, Марин, Марина, Мария, Преслав, Преслава, Мара, Маруша, Марушка, Преслав, Преслава

Ето няколко идеи за подаръци, които можете да поднесете на именниците на Голяма Богородица:
  • Икона на Голяма Богородица - това е един от най-подходящите подаръци за този празник, тъй като Голямата Богородица е една от основните светци в православната църква.


Снимка: ikonite.bg  • Подаръчна кошница "Благословия" - към всяка една кошница на Onegift.bg може да се прибави икона на Голяма Богородица. Избирате си модел от готовите ни предложения или се свържете с нас и ще изготвим подаръчна кошница по Ваши предпочитания и бюджет, с избрано от Вас съдържание и цветова гама.


  • Подаръчна кошница "Сладки изкушения" - тази кошница включва традиционни сладки като козунак, питка и баница, както и чай или кафе, които могат да бъдат консумирани заедно с хубава бутилка вино. За такъв модел кошница е нужно предварителна заявка от 7 дни..

  • Подаръчна кошница "Богата трапеза" - тази кошница включва разнообразни храни и напитки, като вино, сирена, колбаси, шоколади и бонбони, които могат да бъдат използвани за празнична трапеза. Този тип подаръчни сетове изискват 7 дни предварителна заявка.  • Цветя или венец - цветята са още един традиционен подарък за Голяма Богородица, така че можете да изберете няколко красиви цветя или да направите венец от цветя.

  • Ръчно изработена икона или кръст - ако искате да подарите нещо уникално, можете да изберете ръчно изработена икона или кръст, който да бъде украса в дома на именникът.
  • Бижута - можете да подарите и бижута, като например гривни, обеци или колиета, който са вдъхновени от религиозни символи и мотиви.
  • Домашен текстил - може да изберете красива дамаска, която да бъде използвана за празнична трапеза или покривка за масата.


Тези са само някои от идеите за подаръци, които може да поднесете. Важното е да подберете нещо, което да покаже Вашето внимание към именика/именичката.


Голямата Богородица е един от най-важните религиозни празници за православната църква в България. Този ден се отбелязва всяка година на 15 август.
Празникът е посветен на Пресвета Богородица, която се смята за една от най-великите светци в християнската традиция. В България, този ден е свързан с множество религиозни обичаи и традиции.

На празника, мнозина посещават църквите, за да се помолят и да почетат Пресвета Богородица. В някои църкви се отслужват специални молитви, а вярващите могат да си купят икони и други религиозни предмети.

Традиционно, на Голямата Богородица се приготвят специални ястия и сладки, като например баница, печеници, питки, козунак и други. Тези ястия се споделят с близките и се ядат заедно със семейството и приятелите.

Според традицията, на Голямата Богородица започва и лятната месечина, която продължава до края на септември. В този период, много хора отиват на море или в планината, за да се насладят на почивката си.

В края на деня, някои хора търсят вода от извор или река, която се смята за свещена и се вярва, че има целителски свойства. Водата се събира в бутилки и се пази в дома, за да се използва за лечебни цели.

Прочети още

3Д Картички за 8 Март
3Д Картички за 8 Март

Последните години отново се връща прекрасната традиция по празници да добавим към подаръка картичка с пожелание. Забравете традиционните картички за 8 ми Март!

Прочети още >

Запиши се за нашия бюлетин

Имайте, предвид, че вашият email няма да бъде споделен с трети лица и информационните съобщения, които ви изпращаме няма да бъдат повече от едно на седмица.

at-icon