Подарък за имен ден. Подходящи подаръци за Цветница

Цветница е светъл християнски празник, който празнуваме винаги в последната неделя преди Великден. Тъй като освен религиозен, Цветница е и до голяма степен светски празник и на него празнуват всички хора, които носят имената на цветя, домовете обикновено са пълни с гости. По традиция на имен ден не се канят гости, а всеки може да отиде и да поздрави именниците, които от своя страна черпят за здраве. Подходящите подаръци за Цветница могат да бъдат различни, в зависимост от предпочитанията на човека и традициите в съответната общност. Някои от идеите за подаръци за имен ден за Цветница могат да включват:

  1. Подаръчна кошница с шоколадови изкушения е прекрасен подарък за Цветница, който ще зарадва всяка сладкоустойчива душа. Ето някои от идеите за шоколадови изкушения, които могат да бъдат включени в подаръчната кошница за Цветница и готови предложения от Onegift.bg


  • Шоколадови яйца - Можете да включите различни видове шоколадови яйца, които са популярни за Цветница.  • Шоколадови бонбони - Включете различни видове шоколадови бонбони, като тези с пълнеж от ядки, карамел или плодове.
  • Шоколади - Включете в кошницата качествен шоколад с различни вкусове, като мляко, тъмен или бял шоколад.

  • Шоколадови изделия - Включете различни видове шоколадови изделия като козуначени кълба, бисквити с шоколад, шоколадови мъфини или други десерти.

  • Шоколадови напитки - Можете да включите и шоколадови напитки, като топла шоколадова напитка или шоколадови капучино кафе.
  • Декоративни елементи - За да придадете на кошницата по-празнично настроение, можете да добавите декоративни елементи като панделки, яйца или венец от Върбови клони.  • Подаръчната кошница с шоколадови изкушения може да бъде красиво опакована с панделки и картичка с пожелания за Цветница.
2.Венец от Върбови клони - Традиционният венец от Върбови клони е един от символите на Цветница в България и може да бъде подарен на близки и приятели.


 
3.Цветя - Цветята също са символ на пролетта и възраждането, които Цветница означава. Подаряването на цветя може да бъде красив и символичен начин да се отбележи празника.4. Яйца - Яйцата също са традиционен символ на Цветница и могат да бъдат подарени в украсена кошница или във формата на изкуствено изработени декорации.
5. Сладки - В Цветница е традиция да се консумират сладки, като например козуначени кълба или традиционни български сладки като баклави и халви. Подаряването на тези сладки може да бъде красив и вкусен начин да се отбележи празника.

6. Книги - Книгите могат да бъдат подарени за Цветница, особено ако са на теми, свързани с историята и културата на България, религията или пролетните обичаи.

7. Ръчно изработени предмети - Ръчно изработените предмети, като например венци, декорации или картички, могат да бъдат красив и личен начин да се подари нещо специално за Цветница.Именници на Цветница са всички кръстени с имената:  Аглика, Биляна, Беляна, Божура, Виолета, Върба, Върбан, Върбинка, Венета, Венцислав, Ванеса, Гергин, Гергина, Гроздан, Грозданка, Далия, Дафина, Дафинка, Делия, Дилян, Диляна, Делян, Деляна, Динка, Детелин, Детелина;

Елица, Ела, Евелина, Жасмина, Жасмин;Здравко, Здравка, Зюмбюл, Зюмбюлка;
Ива, Иглика, Калина, Калин, Калинка, Карамфилка, Карамфил, Карамфила, Китка, Камелия, Кестен, Кала, Латин, Латинка, Лили, Лила, Лилия, Лиляна, Люляна, Лора, Лимонка,

Маргарит, Маргарита, Маргаритка, Магнолия, Малина, Малин,Нева, Невен, Невена, Незабравка, Нана, Петуния, Паулина, Ралица, Роза, Розалина, Роксана, Росен, Росица,
Смилян, Смиляна, Сияна, Теменуга, Теменужка, Трендафил, Трендафила, Трендафилка;

Фидан, Фиданка, Цвета, Цветан, Цветана, Цветанка,  Цветелин, Цветелина, Цветомир, Цветомира, Цветослав, Цветослава, Цвятко, Цвятка, Цветин, Цветина,Череша,Явор, Явора, Ягода, Ясен, Ясена, Ясенка, Ясмин, Ясмина;

Прочети още

3Д Картички за 8 Март
3Д Картички за 8 Март

Последните години отново се връща прекрасната традиция по празници да добавим към подаръка картичка с пожелание. Забравете традиционните картички за 8 ми Март!

Прочети още >

Запиши се за нашия бюлетин

Имайте, предвид, че вашият email няма да бъде споделен с трети лица и информационните съобщения, които ви изпращаме няма да бъдат повече от едно на седмица.

at-icon