Защо шоколад за Свети Валентин?

Защо шоколад за Свети Валентин?!?


Шоколадът има привликателност, която по същество е екзотично романтична, това е просто ядлива декларация за любов, която кара получателите на шоколада да се чувстват специални и безспорно обичани.
Вие искате най-доброто за вашите любими хора, затова се доверете на onegift.bg.
Подарете повече от подарък,
Подарете емоция.

Толкова много тенденции идват и си отиват, трябва да има нещо в шоколада, че и до днес е традиция в почти всички страни по света да подаряваме на любимия човек шоколадови бонбони за Свети Валентин. Това е вековна традиция, шоколад, вино и любов!!! И точно това прави onegift.bg, съчетава с много любов, всичко в едно- подаръчни кошници пълни с шоколадови изкушения, комбинирани с хубаво вино и аранжирани с много стил.
Освен красивата опаковка, страхотният вкус и уникалното усещане на сладост, има редица други причини, поради които шоколадът, заедно с червените рози, са изключително свързани с Деня на влюбените.

Причина първа
Шоколадът е афродизиак
Шоколадът се смята за афродизиак още от времето на ацтеките. Твърди се, че какаото съдържа вещество, което разпалва желанието за любов и прави любимия по отворен за романтика. Според последните проучвания се казва, че жените, които ядат шоколад, показват повече желание за романтика в сравнение с жените, които не ядат шоколад. Това може да се дължи на факта, че шоколадите отделят успокояващо мозъка химикали, които повишават нивата на енергия и желание.
Причина втора
Шоколадът е храна за боговете
Шоколадът идва от какаовото дърво, известно още като „Theobroma cacao“, което е гръцки начин да се каже „храна за боговете“. Ацтеките са обменяли какаови зърна като валута и като храна и напитки за привилегированите сред тях. Така че, ако шоколадът е храната, подходяща за боговете, тогава той е най-доброто за вашата половинка.
Причина трета
Емоционалният ефект на шоколада върху настроението на хората
Факт е, че шоколадите имат огромно физиологично и емоционално въздействие върху хората. Подаряването   на шоколад не е просто знак на любов, той се дава като начин за изразяване на наслада, иницииране на желание, изразяване на извинения и възобновяване на приятелството или дори просто за повдигане на настроението, тъй като в него има скрито въздействие. Както любовта е необяснима, така и въздействието на шоколада върху настроението на човека.

Има и много други, но за тях ще разкажем друг път……

Запиши се за нашия бюлетин

Имайте, предвид, че вашият email няма да бъде споделен с трети лица и информационните съобщения, които ви изпращаме няма да бъдат повече от едно на седмица.

at-icon